detsomskernu.blogg.se

En blogg där jag skriver av mig om det mesta och kanske även lite annat.

The ghost of seasons past

Publicerad 2013-10-31 16:34:06 i Allmänt

Jag tänker på halloween, en underlig högtid som vi aldrig riktigt fattade i Sverige. Och jag tvekar på om vi någonsin kommer göra det. Men det är en slags bitterljuv inställning jag har till denna pumpornas helg. För när årstiderna ändras och humöret likaså så behövs det något extra. Det behövs ett utlopp för allt nytt, och gammalt som varit. 
 
Wake me up ljuder igenom mina tysta hörlurar, från en tv-reklam på låg volym. De första tonerna räcker för att slunga mig in i en vägg och jag tappar andan. Kommer du någonsin sluta hemsöka mig?
 
I valborgen går slaskvåren över till en vår som känns lekplatslek, förälskelser och sommaravslutning. Vid midsommar inleds den riktiga lediga sommaren, svenneidyllen. Vid jul och nyår samlar man upp, tar hand om varann och börjar något nytt tillsammans. 
 
Men där sensommaren går över i riktigt mörk höst, den övergången har inget rum för känslomässigt utopp. Allt som händer i oss stängs tyst inne. Bevaras, läggs på hög, växer.
 
Kanske behövs en högtid vid varje årstidsskifte. För en befrielse från känslospöket från seasons past. Kanske är det synd att vi inte firar halloween mer. För både du och jag vet att det behöver inte handla om pumpor, spöken, barn eller spindlar. Det viktiga kan vara att inte vara ensam. Och känna att i och med detta nu så släpper jag det som släppas ska. Och det är helt okej. Jag lastar av mig mina demoner i utskärningen av en pumpa, där kan de gott stanna.
 
För nu tänker jag gå vidare.

Det är inget att dra ut på, dra.

Publicerad 2013-10-29 17:53:49 i Allmänt

varje tråd som vi spunnit brister snart
och inga sår, inga sår att slicka kvar
jag kan va ditt plåster, skydda dig ett tag
men vi båda vet att plåster faller av

vet att du hängde med nån idiot
han va ful, spela dig som låga kort
han ringde och var full
en som bygger upp dig
en som som gör dig svag
det finns plåster som du måste riva av

orosmoln, hänger kvar sen du var ung
jag förstår, har vart i det kvarteret förr
har varit runt där förr
mamma gick på nitar, farsan gick på stan
det finns plåster som man måste riva av

varsågod, verkar som det läker bra
men gör det fort, det är inget att dra ut på, dra
du vill hitta framåt, jag vill sitta kvar
du kan lika gärna ta det i ett drag


Jag kan va ditt plåster, skydda dig ett tag
men vi båda vet att plåster faller av.

i en annan värld

Publicerad 2013-10-27 09:38:46 i Allmänt

jag vet inte riktigt varför. 
det går ju att må sämre. men också att må bättre, bra. 
 
allt blev fel. jag. du. och nu känns det tomt. sorgligt och konstigt. fastän att det inte fungerade eller ens kunde ha fungerat med mer ansträngning. för det var inte rätt, så var det bara.
 
men jag saknar dig. dina händer. dina armar om mig. dina ögon. din röst. inte orden du sa, de saknar jag inte alls. eller jo, vissa. de ärliga stunderna. ärliga orden, de som tog emot att säga, men samtidigt kom naturligare än allt annat. de var bra, bättre. 
 
jag kan inte längre minnas hur din röst låter. eller vad du skulle säga om vi sågs. eller minnas hur vi kysser varann. det gör mig lite rädd. och lite ledsen.
 
kanske är det skönt också. nyttigt för mig. men det kan jag inte tänka just nu. jag behöver vara ledsen och tycka att det gör ont. 
 
jag hade nästan glömt för en kort stund, några dagar gick och tankarna på dig trycktes bort för att göra plats åt annat. och skönt var det. sen dök ditt ansikte upp, ur minnet. hur du låter, tänker, dina ord, hur du är. hur du är på riktigt. den personen tyckte jag om, men tur var väl det att jag nästan aldrig såg till den? då hade jag kanske inte suttit här idag, utan vaknat någon annanstans, med andra tankar.
då hade jag kanske varit kär.
 

Det gör ont just nu

Publicerad 2013-10-12 16:29:06 i Allmänt

Jag försöker att inte känna efter. Att vara här och nu. Inte tänka tanken att det som aldrig riktigt påbörjades, men som nu känns som en hel berättelse, är slut. Tankarna pendlar, ska det räddas eller ska det vara såhär? Ska det vara något man kan berätta för vänner om massa år? Att det var något på gång. Något som faktiskt var så bra, men som skadade mig.

Your mouth is poison, your mouth is wine.

Tänker på vad som kunde hänt. Hur det kunde blivit. Det gör ont.

Om

Min profilbild

C

En tjej lika ovanlig som alla andra. Med tankar lika vanliga som de flesta. Och en blogg som är helt hennes egen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela